YANAK DOLGUSU
Genel güzellik anlayışında dolgun yanaklar gençliğin ve çekiciliğin sembolü olarak kabul edilir. Zayıf ve çökük yanaklar kişinin yüzünün olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olur. Yapısal ya da yaşlanmaya bağlı olarak yanaklardaki hacim kayıpları yanak dolgusu ile tedavi edilebilir. Bu sayede yanaklar olması gereken formuna cerrahi olmayan teknikler ile getirilebilir.
Yanak Dolgusu ile Yanak Dolgunlaştırma Nasıl Yapılır ?
Yanak dolgusu işlemlerinin gerçekleştirilmesinde hyaluronik asit enjekte edilmesi kadar yağ ile yanak dolgusu yapılması da yaygın olarak tercih edilen bir yöntem olarak bilinmektedir.
Yüz görünümünün toparlanmasına yardımcı olan yanak dolgusu işlemi enjekte bittikten sonra dolgun bir yanak görünümü ve üçgen bir yüz hattı oluşmasını sağlar. Ciltte görülen çöküntü ve kırışıklık problemi de önemli ölçüde azalmış olur. Böylece kişilerin daha genç bir cilt görünümü kazanması sağlanmaktadır.
Yanak dolgusu işlemi yapılmadan önce iyi bir yüz analizi yapılması önemlidir. Çünkü yüz hatları ve yapısı ile uyum göstermeyecek yanak dolgusu işlemi yapay ve iyi sonuçlanmayan bir dolgu işleminin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bunu engellemek için yanak dolgusu işleminde cilt, yüz analizleri uzman kişi tarafında doğru yapılması çok büyük önem taşımaktadır.
Yanak dolgusu işleminde iğne veya kanül kullanılabilir. Daha derin bir tabakaya enjekte işleminin gerçekleştirilmesini sağlamasından dolayı kanül kullanımı daha sık tercih edilen bir yöntem olarak bilinmektedir.
Yanak Dolgusu Yaptırdıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bütün estetik müdahale aşamalarında olduğu gibi yanak dolgusu işlemlerinin ardından ortaya çıkabilecek çeşitli sorunlar olabilmektedir. Bunlar tamamen cilt tarafından verilen doğal tepkimeler olup uzun süreli değildir ve şiddetli olmaz. Aşağıda sıralanan Yanak Dolgusu İyileşme ve Dikkat Edilmesi Gerekenler listesinde yer alan maddeleri uygulamanız durumunda olası şikayetler çok kısa sürede geçecektir.
-
Cilt estetik operasyonu olması sebebi ile işlem sonrasında kısa süreli ödemler oluşabilmektedir.
-
Yüz dokusunda hafif formda kızarmalar da olası şikayetler arasındadır.
-
Yukarıda anılan tüm problemler ortalama 2 gün içerisinde tamamen yok olmaktadır.